Menu

Reviews van onze reizigers

Veel van onze reizigers hebben de reis van hun leven gemaakt met CultureRoad. Vaak laten ze dan ook een positief bericht achter. Op deze pagina hebben we de leukste reacties even op een rij gezet.

Ben jij na het lezen van deze recensies ook enthousiast geworden en wil je een reis boeken? Vraag dan vrijblijvend informatie aan.

Voor meer reviews check Google Reviews of Facebook Reviews.

Wat onze reizigers er van vinden

Al Shaheed Monument in Baghdad, Iraq

Ryan Burnett, Verenigde Staten
Irak – individuele reis, augustus 2022

De tour was absoluut fantastisch! Ik vond het erg leuk om alle verschillende bezienswaardigheden te bezoeken. De gids was ongelooflijk! Hij maakte deze tour echt uniek en speciaal. Hij deed zijn uiterste best om ervoor te zorgen dat ik het meeste uit elke dag kon halen. Hij was erg behulpzaam en grappig. Hij zorgde er altijd voor dat we vers, koud water hadden (vooral op deze zeer warme dagen); hij vond geweldige plekken voor elke maaltijd en zorgde ervoor dat ik een verscheidenheid aan Iraaks eten probeerde. De bezienswaardigheden waren geweldig, maar het was hem als gids die de tour echt speciaal maakte.

Ik heb in de loop der jaren een behoorlijk aantal tours gedaan en hij is misschien wel de allerbeste gids die ik ooit heb gehad. Zijn passie voor het vak is prijzenswaardig.

Bedankt voor al je ondersteuning voor vertrek! Ik waardeer echt alles.

Steve White, Verenigde Staten
Syrië – individuele reis, april 2022

Het was echt een fantastische reis naar een heel interessant land. Syrie heeft natuurlijk verschrikkelijk veel meegemaakt de afgelopen jaren, maar de mensen waren ondanks alle problemen heel erg vriendelijk. Wat betreft de veiligheid, ik heb mij tijdens de gehele tour veilig gevoeld, zelfs als ik ’s avonds alleen door de markt liep in Damascus. Wat mij betreft zijn er dan ook geen directe problemen qua veiligheid. Geweldig gedaan en bedankt voor alles.

Henk Hamminga, Nederland
Saoedi-Arabië – individuele reis, januari 2022

Een van de weinige ‘gele’ landen buiten Europa is Saudi Arabië. Eigenlijk een onontdekte toeristische bestemming en daar houd ik zo wie zo van.

Ik heb mij verdiept in reisagenten, die naar dit land reizen organiseren en al gauw kwam ik bij CultureRoad uit.

De rondreis van 13 dagen, die op de website staat, heb ik kunnen aanpassen, om nog net iets meer van Saudi Arabië te kunnen zien en deze wensen zijn keurig in een nieuw reisschema opgenomen.

Daarna zijn er nog een aantal aanpassingen gedaan in de hotelkeuze, wat geen enkel probleem was en uiteindelijk is er een ‘helemaal-naar-wens’ reisschema uit de bus gekomen.

Dan het land zelf. Ik heb vijf regio’s bezocht, in elke regio had ik een andere gids/chauffeur. Voordeel was, dat ze hun eigen achtertuin goed kennen en je ook nog eens iets extra’s kunnen laten zien, iets wat niet direct beschreven staat in het dagprogramma.

Saudi Arabië is een heel veelzijdig, maar ook verrassend land. Thuisblijvers verwachtten verhalen over alleen maar woestijnzand, maar niets is minder waar. In het oosten de grootste oase ter wereld, in het noorden historische plaatsen waar in vroeger tijden pelgrims onderweg naar Mekka konden uitrusten en bijtanken. Het Petra van Saudi Arabië, Hegra, ook in het noorden, een bergketen, die van zuid naar noord loopt in het westen. Heel divers.

En dan de bevolking. Super vriendelijk, iedereen heet je welkom in het land en regelmatig krijg je op de meest vreemde plaatsen koffie of thee aangeboden. Heb me ook nergens onveilig gevoeld.

Wat ook bijzonder was, was de treinreis vanuit Jeddah naar Medina. Deze heilige stad kan pas sinds kort door toeristen worden bezocht en ik was daar dan ook echt de enige buitenlander. Heel bijzonder om de heilige moskee te kunnen zien. Erin mag als toerist dan weer niet, maar het blijft bijzonder.

Deze hele reis is door Culture Road uitgewerkt in samenspraak met de plaatselijke agent en het is een mooie uitgebalanceerde reis geworden. Ik heb vele hoogtepunten van het land kunnen bezoeken, hotelkeuze bleek prima en de lokale agent hield steeds contact en vroeg regelmatig of alles nog naar wens was. Ook de noodzakelijke PCR-test voor de terugreis heeft hij voor me ingepland.

Zoek je een bestemming, die nog niet is platgelopen door toeristen, dan is Saudi Arabië zeker een leuke bestemming. Rik Brinks van CultureRoad kan je hierin prima ondersteunen om tot een op maat gesneden reisplan te komen. 

Luka Tavčar, Slovenië
Irak – Koerdistan Herfst tour, oktober 2021

Bedankt voor dit geweldige avontuur in Iraaks Koerdistan.

?
Souk in Erbil, Kurdistan, Iraq
Al Shaheed Monument in Baghdad, Iraq

Steve Homrich, Verenigde Staten
Irak – Grand Irak Herfst tour, oktober 2021

Geweldige tour met prachtige herinneringen. Ik vond het geweldig toen het hoofd van de beveiliging van de moskee zei: “We hebben je op camera in de gaten gehouden en geprobeerd erachter te komen wie je bent!” Dan weet je dat je buiten de gebaande paden van veel westerlingen bent. Het was fantastisch om welkom geheten te worden en zelfs thee te krijgen!

Michael Holder, Australië
Angola – Carnaval in Angola tour, februari/maart 2020

Het aanbod van CultureRoad is om reizigers naar enkele van de meer logistiek uitdagende en ontoeristische delen van de wereld te brengen. Rik, de oprichter van CultureRoad, leidde mijn bijzondere en afwisselende reis naar Angola. De reis was goed voorbereid om in een redelijk korte tijd veel hoogtepunten van het land te bieden; de reis was druk maar zonder gehaast te lijken. De kwaliteit van de accommodatie was goed, soms in het beste hotel van de omgeving. Het eten was een goede mix van authentieke lokale gerechten en restaurants, evenals af en toe een ontspannende en geruststellende maaltijd en drankjes in een luxe restaurant. Reizen met een kleine groep onverschrokken, gelijkgestemde mensen is een geweldige manier om niet alleen over een andere cultuur te leren, maar ook over onszelf. Ik kijk ernaar uit om binnenkort weer met Rik en CultureRoad te reizen.

Badshahi Mosque in Lahore, Pakistan

Alinda Paul, Nederland
Pakistan – individuele reis, november 2019

Wij waren op bezoek in Pakistan en hebben CultureRoad gevraagd een trip van 4 dagen naar het noorden van Pakistan te organiseren. Dat was een hele goede ervaring. Wat hebben wij als positief ervaren?

  • het prettige contact bij de voorbereiding
  • een hele fijne, betrouwbare en professionele gids
  • een goede auto met zeer ervaren chauffeur
  • goede accomodaties
  • mooi programma
  • i.v.m. aardverschuiving kon een deel van ons gezelschap niet terugkomen omdat de weg geblokkeerd was. Caspar van CultureRoad heeft toen ook het contact opgepakt en ons goed geholpen

Ik heb de voorbereiding en de reis zelf als heel positief ervaren. Het was wel even spannend toen de weg geblokkeerd was door hevige landslides en de anderen mij niet konden bereiken in het hotel. Maar dat waren onvoorziene omstandigheden en het is allemaal goed gekomen.

Voor mensen als ik met hoogtevrees was het af en toe wel even spannend als de chauffeur net langs de rand reed…. maar hij weet heel goed wat hij doet en rijdt deze stukken dagelijks. Dat voelde wel vertrouwd. Af en toe appt de gids nog en stuurt hij mooie foto’s en filmpjes. Zoals je van te voren al meldde: een erg leuke gids!

Madison Tuff, Canada
Saudi-Arabië, Noord-Korea – groepsreizen, september 2018, oktober 2019

Rik is een uiterst flexibele en hardwerkende gids. Ik was van plan om in 2019 met hem naar Socotra, Jemen te reizen, maar vanwege overheidsbeperkingen moesten we op de dag van onze vlucht annuleren. Verbazingwekkend genoeg kon Rik op het laatste moment een geheel nieuwe reis naar Saoedi-Arabië plannen en onze vakantie was gered. Ik zou CultureRoad ten zeerste aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een onvergetelijke reis.

Laetitia de Pelichy, Frankrijk
Saudi-Arabië – groepsreis, oktober 2019

Ik reisde in oktober 2019 met Rik naar Saoedi-Arabië nadat we onze reis naar Socotra, Jemen, niet konden uitvoeren. Rik was snel en vindingrijk bij het organiseren van onze nieuwe reis en ik aarzelde niet om hem te vergezellen op dit spannende nieuwe avontuur. Rik regelde alles op zeer korte termijn – de vluchten, hotels, het ophalen van de luchthaven en alle activiteiten. De reis was vlekkeloos en ik voelde me ten alle tijde veilig en in goede handen. We hebben veel leuke avonturen beleefd en ik kijk er erg naar uit om weer met Rik op reis te gaan!

Mike Novak, Verenigde Staten
Saudi Arabie, Irak -groepsreizen, april 2018, oktober 2019

CultureRoad brengt je op plekken waar je in je eentje niet zo makkelijk heen kunt. Als je geïnteresseerd bent in de minst bezochte plaatsen, landen waar je nog nooit van hebt gehoord, of landen waar de toegang beperkt is, dan is CultureRoad het reisbureau voor jou. Ik heb twee keer met CultureRoad gereisd met Rik als gids, een keer naar Irak en de tweede keer naar Saoedi-Arabië. CultureRoad biedt kwaliteitsreizen gecombineerd met echte avonturen die uiterst authentiek aanvoelen en boeiend zijn. Rik is de gids die je wilt als je door oorlog verscheurde landen zoals Irak wilt reizen, waar de toeristische infrastructuur nog steeds zwak is. De hoogtepunten van de reis waren een bezoek aan de stad Babylon, overblijfselen van het paleis van Saddam Hoessein, ruïnes van Ctesiphon – de laatste Perzische hoofdstad, de Grote Moskee van Samarra – een UNESCO-werelderfgoed, de Boom der Kennis – waar Eva de verboden vrucht at met Adam, de Iman Ali-moskee in Najaf, lokale theewinkels en de terugreis naar Bagdad vanuit Basra met een nachttrein.

De rondreis door Saoedi-Arabië was even spannend en boeiend, hoewel het een spontane reis was. De groep was oorspronkelijk bedoeld om te reizen naar Socotra, Jemen. Maar vanwege onvoorziene beperkingen konden we niet aan boord gaan van de wekelijkse vlucht naar het eiland. In de ochtend hebben we onder Rik z’n begeleiding een visa voor Saoedi-Arabië aangevraagd en die middag vlogen we naar Riyad. Toch coördineerde Rik met lokale gidsen en organiseerde een uitstekende rondreis door het land. De hoogtepunten waren een stadstour door Riyad inclusief het Ritz Carlton, Kingdom Tower en Global Tower, een bezoek aan de Edge of the World, Rijal Almaa “The Gingerbread Village”, dagtochten naar de Farasan-eilanden, een stadstour door Jeddah en duiken in de Rode Zee. Ik dacht oorspronkelijk dat Saoedi-Arabië een lastig land zou zijn vanwege de langdurige beperkingen op het gebied van toerisme, maar het tegenovergestelde was waar. Het is een zeer welvarend en modern land. Je verlaat je reis in de wetenschap dat je het meeste uit de plaatsen die je hebt bezocht hebt gehaald en je voelt je als een vriend in plaats van alleen een nummer van een reisorganisatie. Rik is altijd betrokken en ijverig waardoor de reis op schema blijft.

Al Shaheed Monument in Baghdad, Iraq

Marc & Tim, Nederland
Turkmenistan – individuele reis, oktober 2019

Wij zijn met CultureRoad naar Turkmenistan geweest. Een perfect op maat gemaakte reis. Communicatie verliep erg fijn en kreeg altijd snel reactie. Rik denkt goed mee om er een onvergetelijke reis van te maken. Voorzien van een duidelijk reisoverzicht en extra informatie over het land en wat te verwachten. Bij aankomst werden we netjes op tijd ontvangen. Gids en chauffeur waren vriendelijk, spraken goed Engels, flexibel en stonden nog open voor eventuele wijzigingen in het reisschema en bovenal veel gelachen! Dit alles voor een concurrerende prijs. Ik kan het boeken van een reis via CultureRoad dan ook iedereen aanraden!

Anoniem, Nederland
Noord-Korea – Partij-oprichtingsdag tour
, oktober 2019

Het was een super reis en beveel hem van harte aan!

Tom Lelie, Nederland
Tsjernobyl – individuele reis, oktober 2019

De reis was geweldig, iets dat ik nog nooit gezien heb en misschien wel nooit meer zal zien. Alles was goed geregeld en we hebben een gezellig weekend gehad met de lokale gids Sergey. Heel erg bedankt voor deze onvergetelijke reis en het goede contact!

Wilco & Gitty, Nederland
Tadzjikistan – individuele reis, juni 2019

Wij hebben een fantastische reis gehad naar Oezbekistan en Tadzjikistan! Een ervaring die we nooit meer zullen vergeten. De Pamir Highway is echt wonderschoon, natuur waar je niet op uitgekeken raakt! Dankzij Cultureroad waren wij in staat om deze geweldige reis last minute nog te regelen. Ondanks dat het zeer kort dag was (wilden binnen 2 weken vertrekken), dachten ze mee en hebben ze alles perfect op tijd geregeld. De korte lijnen en het proactieve vermogen van Cultureroad spreken ons zeer aan. Mocht je dus naar een bijzondere bestemming op reis willen gaan dan zouden wij 100% Cultureroad adviseren. Ëén ding is zeker het wordt een reiservaring die je altijd positief zal bijblijven!


Angèle van Trommelen, Nederland
Somaliland – Onafhankelijkheidsdag tour, mei 2019

Wat een bijzondere reis naar Somaliland! Internationale groep, ervaren begeleiding door zeer doortastende types. Je moet flexibel zijn en aanpassingsvermogen hebben om aan zo’n reis deel te nemen, en gelukkig waren alle reisgenoten zo.  

We namen deel aan de onafhankelijkheidsdag viering, waar we ineens voorop in de parade langs de president en zijn gevolg paradeerden. Na ons volgden o.a. acrobaten, een leeuw, de bouwvakkersvakbond, het ministerie van verloskundigen, en elke geuniformeerde autoriteit van Somaliland. 

Somalilanders zijn niet makkelijk te lezen, velen waren vriendelijk maar soms werden we bekogeld met stukjes vlees (op de vleesmarkt), steentjes of water.  Een ontmoeting met lokale intellectuelen was interessant, net als de rotstekeningen die tussen de 3000 en 9000 jaar oud zijn.  Blij dat ik deze reis gemaakt heb, fijn dat CultureRoad dit voor me gefaciliteerd heeft.

Rita, België
Pakistan – individuele reis, december 2018

Geweldige, unieke ervaring, deze reis naar Pakistan, mogelijk gemaakt dankzij CultureRoad. Islamabad is een erg uitgestrekte, groene stad, met veel bezienswaardigheden. Daarnaast zijn er tal van parken en musea. Op de lokale markten en in moderne winkelcentra is alles te krijgen. Ik heb genoten van de typische gerechten en daarbij is shinwari favoriet.

In het midden van de winter was de temperatuur erg aangenaam; ‘s avonds werd het wel wat frisser. Ook Lahore, culturele hoofdstad, is de moeite waard. Heb nu met eigen ogen de beroemde, mooi versierde vrachtwagens gezien. De reisorganisatie, met professionele begeleiding van een lokale gids, verliep prima en volledig naar wens. Het is een land in volle ontwikkeling, met moderne snelwegen en veel bedrijvigheid. Er zijn niet veel toeristen, maar er is veel te ontdekken. Ook de natuur is er wondermooi.


Badshahi Mosque in Lahore, Pakistan

Nicole Armfield, Australië
Turkmenistan, Oezbekistan, Afghanistan, Pakistan, Tadzjikistan – groepsreizen, augustus 2018, september 2019

Ik heb het genoegen gehad om de afgelopen jaren meerdere keren met Rik te reizen (pre covid!) en heb altijd geweldige ervaringen gehad. Rik is vriendelijk, georganiseerd en deskundig en het beste van alles; hij heeft een bepaalde ontspannenheid die nodig is voor het soort plaatsen waar we hebben gereisd. We hebben samen meerdere avonturen beleefd in Centraal-Azië en meest recentelijk de Karakoram highway in Pakistan, de meest verbluffende plek die ik heb gezien. Kleine groepsgroottes en lokale gidsen maken deze reizen echt unieke ervaringen en ik kan niet wachten om mijn volgende reis te plannen!

Bart, België
Afghanistan – groepsreis, juni 2018

In juni ben ik met CultureRoad naar Afghanistan geweest. Afghanistan is een land die enorm veel te bieden heeft. Jammer genoeg hoor je in de media meestal de negatieve kanten van het land. Ik heb me op geen enkel moment onveilig gevoeld en de groep van medereizigers was fantastisch.

Het was de eerste keer dat ik een reis boekte met een reisorganisatie, maar heb er geen minuut spijt van. Rik heeft mij met de voorbereiding heel goed geholpen. Ook als ik nadien een opmerking had, is alles professioneel aangepakt.

De reisroute was door lokale omstandigheden aangepast en daardoor heb ik Bamiyan niet gezien. Hierdoor zijn wij naar Herat gevlogen. Persoonlijk was dit voor mij niet een ideale vervanging, aangezien ik gelijkaardige bezienswaardigheden in Iran al eerder had gezien. Toch vind ik het super dat de gids zo snel een alternatieve bestemming gearrangeerd had. Er zijn veel hoogtepunten in Afghanistan: maar mijn persoonlijk hoogtepunt was toch wel de circusschool in Kabul! Kortom, Afghanistan is een heel mooie ervaring geweest. In de toekomst wil ik zeker nog eens met CultureRoad op reis!


Reinout Prakke, Nederland
Afghanistan – individuele reis, maart 2018

Van zaterdag 17 tot en met maandag 19 maart 2018 hebben wij een trip naar Afghanistan gemaakt. We hebben Kabul en de Panjshir Vallei bezocht. Ondanks dat de situatie in Afghanistan op dit moment verre van stabiel is, hebben wij ons nooit echt ongemakkelijk/onveilig gevoeld. Dit had zeker te maken met onze zeer goede gids Gul en zijn vaste chauffeur. De voorbereiding van onze reis en het inschatten van en omgaan met de veiligheidsissues door CultureRoad was goed, efficient en professioneel. Graag raden we iedereen die Afghanistan of een van de andere (uitdagende) bestemmingen van CultureRoad wil bezoeken, aan om gebruik te maken van de expertise en service van Rik en zijn team!

Robin Aanhane, Nederland
Sovjet Europa Pasen tour, november 2017

Ik was nog een rookie als het om reizen gaat en dan alleen op reis naar een gek land is dan best spannend. Door de helderheid en behulpzaamheid van CultureRoad is het grootste deel hiervan weggenomen. Tevens is de reisorganisatie waarmee zij samenwerken van grote klasse. Ik ben net terug maar nu al op zoek naar mijn volgende reis.


Bruno van Moerkerken, Nederland
Turkmenistan – individuele reis, oktober 2017

Met een groep vrienden heb ik een reis gemaakt door Turkmenistan. CultureRoad heeft de door mij gewenste programmaonderdelen aan elkaar gebreid tot een fantastische reis. Turkmenistan is een oase van rust in Centraal Azië en er is veel te zien. Het leuke is dat er amper toerisme is, je bent dus overal “alleen” met je eigen groepje. De openbare ruimte is er zo schoon dat je van de grond kunt eten.

Drank is makkelijk verkrijgbaar en met godsdienst wordt relaxed omgegaan. En oja, grote gebouwen zijn alle bekleed met wit marmer. Het land heeft enorme olie- en gasvoorraden die dit allemaal mogelijk maken. Centraal gelegen in het land is overigens ook de Gate to Hell, een krater waar gas uitstroomt dat voor het gemak enkele decennia geleden aangestoken is. En wij in Nederland maar zeuren over het waakvlammetje dat uit moet.

Ik kan iedereen die denkt alles al gezien te hebben aanraden naar Turkmenistan te gaan, want het is toch allemaal weer totaal anders dan elders. Dat begint al op het enorme vliegveld.

Freek-Jan Boomsma, Nederland
Noord-Korea – Partij-oprichtingsdag tour, oktober 2017

Het was een onvergetelijke reis. Ondanks dat het een krankzinnig land is, hebben we noord Korea toch in ons hart gesloten. Het is weer tijd om verder te gaan, morgen vertrekken we vanuit Beijing naar Vietnam.


Michiel van Drunen, Nederland
Noord-Korea – Partij-oprichtingsdag tour, oktober 2017

Het was echt een zeer indrukwekkende reis! Beyond expectations……
Heel hartelijk dank voor jullie fantastische organisatie! Zeker voor herhaling vatbaar. Maar dan weer een nieuwe bestemming.

Anna Klapwijk, Nederland
Noord-Korea – Partij-oprichtingsdag tour, oktober 2017

De reis naar Korea was echt waanzinnig interessant!!! Het perspectief dat de meeste hebben is, logischerwijs, gevormd door de media. En terwijl dat een belangrijke bron van informatie is krijg je door ergens zelf te zijn hele andere dingen en indrukken. Zeker met een omstreden land als (noord) Korea is het enorm waardevol dit zelf van dichtbij mee te maken. Met 3 lokale guides is er veel ruimte om vragen te stellen over hun leven en perspectief. Je komt terug met een veel genuanceerder beeld. Het is een bijzonder fascinerend cultuur en prachtig land. Qua organisatie was het super geregeld, van hotels, vervoer tot een indrukwekkend en vol programma (+ heerlijk eten, niet geheel onbelangrijk!). Een hele waardevolle vakantie!


Martin Smolder, Nederland
Noord-Korea – Nationale Dag tour, september 2017

Net terug vanuit Noord-Korea via Culture Road. Heel veel lieve open mensen ontmoet. Prima begeleiding en leuke groep. Hierbij hebben we ook met de locale gidsen na het boeiende programma in de avonduren nog wat informele gezellige uurtjes meegemaakt. We hebben genoten van mooie ballet-, muziek- en zangvoorstellingen van o.a. scholen maar ook van onverwachte optredens van serveersters in prachtige lokale klederdracht.

Ook boeiend waren de diverse musea, de hoofdstad Pyongyang met zijn eigenzinnige architectuur en ook de supermooie natuur in het noorden van het land. Ook even voor een klasje van een primary school gestaan om met Koreaanse kindertjes om in het engels over het leven daar en in Nederland te converseren.

Natuurlijk op zondagmiddag in Moran Hill (park) aan de gezellige dansmiddag voor de locals meegedaan. Hier dansen inwoners van Pyongyang samen. Ook worden meerdere toeristen en zelfs deze a-ritmische slungel door de Koreanen de dansvloer in het park opgetrokken werden. We hebben veel gereisd en zouden deze boeiende en prachtige ervaring niet hebben willen missen.

Arie de Jong, Nederland
Noord-Korea – Nationale Dag tour, september 2017

Geweldige reis gehad met CultureRoad naar Noord-Korea! Hele aardige gidsen wat vrijheid betreft meegevallen. Toch denk ik dat je na 5 dagen reis niet de werkelijkheid ziet. We zagen pas het echte zie je het echte Noord-Korea in de laatste paar dagen. Als je alleen de korte variant doet is het beeld van het land en de mensen niet de werkelijkheid. Ik vond het heel indrukwekkend en had het niet willen missen. Ook aan de fijne groep: bedankt!


Jos Kolenbrander, Nederland
Afghanistan – groepsreis, mei 2017

Geweldige reis naar Afghanistan gehad met CultureRoad! Top geregeld! Ga zeker nog vaker boeken bij ze ? ? In één woord: geweldig!

Ed Wagemakers, Nederland
Noord-Korea – Dag van de Arbeid tour, mei 2017

CultureRoad heeft ons op een prettige wijze, maar vooral ook losjes in contact gebracht met de samenleving in de Volksrepubliek Korea. De klok werd 40 jaar teruggedraaid. Er is daar heel wat in te halen. We wensen ze het beste toe.


Annemieke Brouwers, Nederland
Noord-Korea – Verjaardag van Kim-Il Sung tour, mei 2017

We hebben een perfecte reis gehad, vooral de parade. Daar had je bij moeten zijn, zeer indrukwekkend. Het was warm weer op de dag van de parade en we hebben continue langs de weg gestaan met een biertje. Echt een cultuurshock, als je zo via de trein DPRK binnenrijdt. Vrachtwagens vol zwaaiende militairen die van het plein afkwamen. Wij terugzwaaien natuurlijk.

Je gaat terug in de tijd. Mensen zijn blij en gelukkig, maar ook arm. Dat hebben we ook gezien. Het programma was erg druk, vooral in het begin.  We hadden een erg leuke groep, met Charlotte als reisleider. Verder waren de gidsen: mr. Lee, Kim 1 en Kim 2 erg aardig.  We mochten erg veel van ze. Het eten was even wennen, maar daar kwamen we niet voor. Een unieke ervaring. We zijn heel blij, dat we bij jullie geboekt hebben. Misschien nog een keer naar het noorden van DPRK? Of een ander apart land?

Jarno Bouius, Nederland
Noord-Korea – Oud & Nieuw tour, januari 2017

Het was een unieke ervaring en dit zal ik zeker niet vergeten. Het waren 5 volle dagen waar ik erg van heb genoten. Ik vond het mooi om te zien hoe het dagelijks leven van Noord-Koreanen eruit ziet, vooral in Pyongyang eigenlijk heel gewoon, buiten de stad kan je echter wel zien dat het niet het meest welvarende land is door de vele fietsers en wandelaars.

De gidsen, zowel de westerse als de Noord-Koreaanse, waren echt geweldig en zorgen er echt voor dat je het naar je zin hebt. Je kunt de lokale gidsen alles vragen en zij zijn ook heel open naar jou toe. Hoogtepunt was Oud en Nieuw op Kim Il Sung Square, tussen de locals naar het vuurwerk kijken en iedereen een gelukkig nieuwjaar wensen. Ik heb geen idee hoe dit oud en nieuw overtroffen kan worden! Bijkomend voordeel van een land zonder internet en telefoonverbindingen: niemand wordt afgeleid door een telefoon waardoor je echt een geniale tijd hebt met je gidsen en medereizigers.

Lei Zhao, Verenigde Staten
Venezuela – groepsreis, april 2016

Rik en CultureRoad organiseren leuke en goed geplande reizen. Ik heb goede herinneringen aan ons in een omgebouwde hacienda uit het koloniale tijdperk in Ciudad Bolivar, met een koud Polar-biertje aan de bar dat tientallen jaren ouder moet zijn geweest dan ons beiden. Of kijkend naar de zonsondergang langs de oevers van de Orinoco-rivier. Daarna trokken we letterlijk 6 uur stroomopwaarts door de afgelegen jungle van Zuid-Venezuela, onderbroken door enorme tepuis, sliepen we onder de sterren en baadden we in de wateren onder Angel Falls. Dit zijn echt onvergetelijke herinneringen. Ik vertrouw volledig op Rik, en dat zou jij ook moeten doen, zodat je zelf onuitwisbare avonturen kunt beleven.